Tiivistyskorjauksella puhtaampi sisäilma

Tiivistyskorjaus vähentää energiankulutusta

Tiivistyskorjaus auttaa estämään rakenteiden hallitsemattomia ilmavirtauksia, jotka aiheuttavat sisäilmaongelmia. Kun rakennus on ilmatiivis, sen energiankulutus pienenee ja sisälle ei kulkeudu kosteutta tai epäpuhtauksia ilmavuotojen mukana. KMA on erikoistunut tiivistyskorjauksiin kohteissa, joissa ilma liikkuu joko sisältä ulos tai ulkoa sisälle vääristä paikoista. KMA toteuttaa erilaiset tiivistyskorjaukset huolellisesti ja tarkkaan – ilmalle ei jää pienintäkään ei-toivottua rakoa.

Hallitsematon ilmavuoto ja sisäilman laatu

Hallitsematon ilmavuoto voi aiheuttaa useita ongelmia. Lattia tuntuu kylmältä, ikkunoista vetää tai veto tuntuu oven raossa tai rakenteiden saumakohdissa. Sisätiloihin rakenteiden läpi vuotava korvausilma tuo mukanaan epäpuhtauksia rakenteiden sisältä, mikä heikentää asumisviihtyvyyttä ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa terveydellisiä haittoja rakennuksen käyttäjille. Ulkoilman ja sisäilman mukana siirtyvä kosteus voi tiivistyessään aiheuttaa rakennukseen myös kosteusongelmia. Myös energiankulutus kasvaa hallitsemattomien ilmavuotojen seurauksena.

Onko kotonasi sisäilmaongelmia?

Lue lisää aiheesta Sisäilmayhdistyksen verkkosivuilta.

Onnistunut tiivistyskorjaus vaatii asiantuntemusta, hyvää suunnittelua ja huolellista työskentelyä

Tiivistyskorjauksella voidaan parantaa sisäilman laatua, mutta kokonaisuuden hahmottaminen ja on erittäin tärkeää, sillä väärin tehty tiivistyskorjaus vain pahentaa tilannetta. Tiivistyskorjaus onkin aina syytä teettää alaan erikoistuneilla kokeneilla ammattilaisilla. KMA Companylla työskentelee useita VTT-sertifioituja rakenteiden tiivistäjiä. Tiivistyskorjauksissa olennaista on ilmanvaihdon muokkaaminen hallituksi, jolloin korvausilma tuodaan rakennukseen suodatettuna ja oikeista paikoista. Työssä on huomioitava erityisesti alustan puhtaus ennen tiivistystä.

kmac-tiivistys-korjaus

Tiiivistyskorjaukset ja kokonaisvaltaiset sisäilmaremontit luotettavasti KMA:lta