Asbestipurkutyöt urakkana tai vuokraamalla henkilöstöä

Asbestipurku urakkana

Asbesti on materiaali, joka voi aiheuttaa vakavia terveysriskejä hengitettynä. Jos purkutyötä ei tehdä huolella, syöpää ja keuhkosairauksia aiheuttava hajuton ja näkymätön asbestipöly jää sisäilmaan vielä pitkäksi ajaksi purkutyön jälkeen. Sen vuoksi asbestin turvallinen purkaminen vaatii erityistä osaamista ja huolellisuutta.

Tarjoamme asbestipurkua urakointipalveluna, joka kattaa koko prosessin alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella. Hoidamme siis asbestikartoituksen, purkamissuunnitelman laadinnan, sekä tottakai itse purkutyön. Pitkän kokemuksemme ja laajan ammattitaitomme ansiosta voit olla varma siitä, että purkutyöt saadaan huolella valmiiksi. 

Asbestipurku vuokraamalla henkilöstöä

Asbestia purkaessa on harjoitettava erityistä huolellisuutta, jotta välttyy vakavilta terveys- ja ympäristöriskeiltä. Ensimmäinen askel onnistuneeseen asbestipurkuprojektiin onkin ammattitaitoinen tiimi. Asbestipurkutyöt tulee suorittaa asbestipurkutyöluvan omaavien ammattilaisten toimesta, asianmukaisilla työkaluilla ja suojavarusteilla. Esimerkiksi perinteiset hengityssuojaimet eivät suojaa niiden käyttäjää asbestipölyltä.

Meiltä saat vuokrattua niin pieniin kuin laajoihinkin projekteihin soveltuvat ammattitaitoiset asbestipurkuluvan omaavat työntekijät, joilla on vuosien kokemus asbestipurusta. Ammattitaitoisten työntekijöiden avulla varmistat, että työt tehdään sujuvasti ja oikeilla menetelmillä.  

Kohde tulee kartoittaa ennen purkutöiden aloittamista

Asbestipitoisten rakenteiden purkamisesta vapautuu asbestipölyä, joka aiheuttaa syöpää ja muita sairauksia. Jotta projektissa osataan käyttää oikeaa lähestymistapaa ja menetelmiä ja näin ollen välttää terveys- ja ympäristöriskit, asbestilain mukaan pienintäkään rakennusprojektia ei saa tehdä ennen kuin asbestikartoitus on tehty. 

Laki edellyttää, että jos kiinteistö on rakennettu ennen vuotta 1994, kiinteistössä on aina tehtävä asbestikartoitus ennen asbestipurkutöiden aloittamista. Kartoitus tulee tehdä laajasti, sillä asbestia on käytetty hyvän palonkesto-ominaisuutensa vuoksi laajasti erilaisissa asioissa 1900-luvulla, kuten maaleissa, muovimatoissa, liimoissa, ovissa ja rakennusten ulkopinnoissa. Kartoitus tulee kuitenkin teettää myös muissa tapauksissa, jotta saadaan selkeä kuva rakennuksen haitta-aineiden pitoisuuksista ja laajuudesta. 

Asbestikartoituksen perusteella laaditaan projektin tilaajalle purku- ja turvallisuussuunnitelma myöhempiä rakennusprojekteja varten.

Asbestia ei tarvitse aina kuitenkaan purkaa

Yleinen harhakäsitys on, että asbestia sisältävät rakenteet tulee aina purkaa ja poistaa. Asbestin purkamisen sijaan on kuitenkin mahdollista myös tietyissä tilanteissa kapseloida se, kun sitä ei ole turvallista tai käytännöllistä poistaa. Asbestin kapselointi on usein myös purkamista kustannustehokkaampaa.

Kapselointi tehdään useimmiten silloin, kun asbestipitoiset materiaalit ovat edelleen hyvässä kunnossa ja ehjänä, eivätkä ne ole altistumisen riski.

Toteutamme asbestin kapseloinnin kotimaisella ja myrkyttömällä TKR-pinnoitteella.  

IMG-20230925-WA0035

Valitsemalla KMA:n varmistat, että Asbestipurkuprojektisi tehdään turvallisesti ja oikein